Värmlandsidrotten

Sport i Värmland!

Berömda fotbollsmål

I dagarna slog Sverige ut Italien från årets upplaga av VM i kvalet, och målet som skapat historia är snarare ett icke-mål – men matcherna mot Italien har i alla fall fått sälla sig till raden av berömda fotbollsmål gjorda av Sverige, även om det i avgörandet faktiskt inte blev ett enda mål gjort av något av lagen.

Ett fotbollsmål i världsklass gjordes av Zlatan år 2012 och det kom att klassas som, vad många anser, att vara ett av de snyggaste målen i fotbollshistorien. Ett mål som du kan se hos Expressen som uppmärksammade 2 årsdagen av målet år 2014. Men ibland är det inte ett skjut i mål som avgör en match. Och ibland är Zlatan inte ens med i laget. Så var det i dagarna när Sverige spelade mot Italien i årets VM-kval. Då kammade vi hem VM-platsen utan ett enda mål – något som förargade italienarna och chockade världen. I Dagens Nyheter skriver man till exempel om hur svenskarnas seger överskuggas av italienarnas tårar och att man i världen är chockad över deras förlust vilket är den första på 60 år i VM-sammanhang

Målen vi minns

Zlatan kanske inte var med i matchen mot Italien nu. Men har gjort en hel del mål som vi minns, och några av dessa har tidningen Café sammanställt och här är ett urval av dessa:

  • Målet mot Italien i EM 2004 som skedde med en klackspark under sista minuterna av matchen som gav Sverige ett efterlängtat mål i en match man trodde var helt förlorad.
  • Budapestmålet mot stackars chanslöse målvakten Gabor Kiraly med ett mål som dundrade in i mål och fick byxorna att fladdra på målisen.
  • 2-1 målet mot Ungern i VM-kvalet 2009 när Zlatan kickade in bollen under de sista 3 tilläggsminuterna.
  • Zlatans snyggaste mål som gjordes mot Frankrike i EM 2012, en volley.

Vill du bli lika bra som Zlatan på fotboll? Se till att din skola, förening eller klubb har ordentliga produkter. Ska man bli fotbollsproffs och kunna göra mål behöver man även ett redigt fotbollsmål att sikta sina bollar mot – och sådana kan man köpa av olika företag, så se till att göra det oh sedan kanske det är du eller en annan spelare i laget som blir din generations Zlantan!