Värmlandsidrotten

Sport i Värmland!

Degerfors eller QBIK till Champions League?

Att ta sig hela vägen till Champions League är få svenska lag förunnat över huvud taget. Åtminstone än så länge. Och det är inget värmlandslag som tagit sig dit. Däremot deltog Degerfors IF i cupvinnarcupen 93/94 efter att ha vunnit den svenska cupen 1993.
De senaste åren har det dock inte sett lika bra ut för Degerfors. Just nu spelar laget i Superettan, och det har varit nära att man halkat ur även denna division. Men laget satsar friskt, skriver Nya Wermlandstidningen. I början av mars höll klubben ett träningsläger i Portugal, där klubbens senaste nyförvärv deltog. En av dessa, Erik Nilsson, säger så här till NWT.

[D]et känns väldigt bra. Allting är över förväntan. Det är bra killar i laget och jag tycker att vi nya har smält in bra i truppen. Och Degerfors IF har också tagit hand om oss på ett väldigt positivt sätt, och träningslägret här i Portugal har varit mycket bra.

På damsidan

Vill man se ett värmlandslag i Champions League är det dock kanske i första hand inte på herrsidan man ska titta, även om Degerfors mycket väl kan vara där ganska snart. QBIK har nyligen spelat i Damallsvenskan, även om man slutade på nedflyttningspalts 2007. Över huvud taget är det inom damfotbollen som Sverige skördar internationella framgångar numera, och det är också här som vi lyckas locka över internationella landslagsspelare. I fallet QBIK har det handlat om Jennifer Meier, Anja Mittag, Faith Ikidi och ytterligare några landslagsspelare från Tyskland och Nigeria.  Det är nog snarast dessa vi kan hoppas på att se i damernas Champions League framöver.