Värmlandsidrotten

Sport i Värmland!

Motorsport i Värmland

Alla landskap har sina favoritsporter, och det är nog ingen som har missat vad den Värmländska sporten är, nämligen Motorsport! Och det har faktiskt inte skrivits så mycket om motorsport på den här sidan trots att det är vad värmlänningarna verkligen brinner för. Istället har vi berört skidsporter och riktat in oss på detaljerna, exempelvis skidåkning och hur man ska välja skidbacke efter omsorg för sin personlighet.

Dessa inlägg är självklart också intressanta för den sportande värmlänningen, men det är som sagt motorsport som är det som lockar mest. Och kanske är det för att det finns den öppna värmländska rallyserien som det har blivit så populärt? Tävlingsserien kördes mellan 1976 till 1984 och är något som man fortfarande pratar varmt om. Och som vi tidigare har skrivit är ju Värmland ett naturlandskap, fullt av möjligheter för att köra riktigt leriga rallyn i skogen. De är också en av anledningarna till att sporten är så stor. Det finns många möjligheter till folkrace bland alla grus och skogsvägar. Här nedan följer en film vilken är “Värmland folkrace 2013”:

Det är sjukt roligt att kolla på bara när det är på film, så ni kan ju föreställa er hur skojigt det är när man är där på riktigt. Och det är häftigt att se när de filmar från bilen, så man får lite av känslan av att vara med i bilen. Förhoppningsvis kommer de värmländska motorälskarna fortsätta med sin sport, och kanske blir det så att den också sprider sig till resten av Sverige. Det är fortfarande en ganska liten sport i Sverige i jämförelse med andra länder, men det är inte alls omöjligt att fler tar till sig den och vill testa själva efter ha varit i Värmland.