Värmlandsidrotten

Sport i Värmland!

Skillnad på sport och sport

Vissa säger att poker inte är någon sport, andra hävdar att fotboll är den ultimata sporten. Det finns dem som vill att Curling ska bli Sveriges nationalsport och människor som menar att rakning av får är en sådan bra sport så den borde införas som en gren i de olympiska spelen.

Skidor framför fotbollen

Nej, det är inte Sverige vi pratar om utan om Norge. Bara som exempel kan man ta att under tävlingen i Holmenkollen i skidor så samlades det nästa 100 000 åskådare. Vilket är mer än hälften än så många åskådare som samlades för att se fotboll i Tippeligan. Det säger en hel del att det är skillnad på sport och sport. Men, när det kommer till betting så är det första de flesta tänker på är fotboll. Kanske är det för att fotbollen är större utspridd och de flesta kan relatera till den: de flesta har spela fotboll – men det flesta har kanske inte haft tillgång till att åka slalom eller längdskidor.

Poker som sport

Många har även mycket att säga till om när det kommer till casinospelande. Det blir bara enklare och enklare att spela poker så vi kan göra det online. Genom stora sajter som Betsson blir det även tryggare. Men, är poker en sport? Ja! Och varför svaret är jag är samma som varför fårrakning är en sport: att man kan tävla i den. Sedan kan man diskutera om rakning av får bör vara en sport som kvalificerar sig till de olympiska spelen. Vilket kanske inte poker eller schack heller gör för den delen. Men, det är fortfarande en sport.