Värmlandsidrotten

Sport i Värmland!

Snart är sportsommaren här

Det är snart sommar och med denna kommer två stora sportevenemang att riktigt njuta av. Man kan nämligen betta på odds under fotbolls-EM och OS under denna sommarsäsong och vi vet inte riktigt vilket evenemang som vi ser framemot allra mest. För att kunna betta så bra som möjligt under fotbollsmästerskapen kan det inte skada med att sätta sig in i lagen och spelarnas form lite extra.

 

zlatan fotbollNågot som förvånar en del är att det engelska landslaget i fotboll bland annat ska ha med en ny anfallstalang vid namn Marcus Rashford som endast är 18 år. Det var bara i så sent som i slutet av februari som en fotbollsstjärna i Manchester skadades under en uppvärmning och man tvingades kasta in just Marcus. Det visade sig att yngligen hade mer talang än väntat och imponerade stort med hela två mål i debuten. Nu inte ens tre månader senare är samma person uttagen till att spela med landslaget i Europamästerskapen som i år tar plats i Frankrike. Rashford är uttagen som en av fem spelare. Mer om detta kan man läsa om här i en artikel i Aftonbladet.

Sveriges trupp i EM

I Dagens Nyheter kan vi syna vårt eget lag närmare i sömmarna. Där står nämligen vilka som är uttagna till truppen som ska möta både Belgien, Irland och Italien i gruppspelet under juni. Inte så förvånande är både Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström med bland de uttagna, samt Robin Olsen, Andreas Isaksson och Mikael Lustig finns med i gänget. En av de nyare ansiktena är bland andra Ludwig Augustinsson, Victor Nilsson Lindelöf och Oscar Hiljemark. Det är vidare 23 spelare som är uttagna och om man vill se alla namn, deras ålder, nuvarande klubb samt moderklubb kan man med fördel gå in i artikel på Dagens Nyheter och läsa mer om hela truppen. Sedan får vi hoppas att det går bra, dels för de lag man bettar på men också givetvis för Sveriges landslagstrupp.