Värmlandsidrotten

Sport i Värmland!

Sport- och träningsresor – det nya heta

För de flesta är resor synonymt med semester. Och semester i sin tur är för de absolut flesta synonymt med slappande och avkoppling. Men knappast för alla. Istället har träningsresor fått sig ett riktigt uppsving! Oavsett om man åker till Värmland eller till Portugal är det många resenärer som blir rastlösa av att bara slappa i hängmattan eller på stranden. Istället vill man under sin lediga stund ägna tid åt sitt fritidsintresse som man ofta inte hinner med så mycket som man vill under vardagarna – nämligen sport och träning.

Det är en tydlig trend som syns hos researrangörerna. Finns det en efterfrågan hos resenärerna är knappast researrangörerna på marknaden sena med att nappa på det. Chaterbolagen lägger stora satsningar på att få ihop olika träningsresor till rastlösa resenärer. Det som verkar gå bäst är all inclusive med träning på schemat, men det finns andra sorters sportresor man kan göra också. Nedan följer en liten uppradning av olika alternativ.

  • Skidresan är en klassiker. Knappt så att folk faktiskt tänker på att det är en sorts sportresa, men skidor är ju en träningsform de också.
  • Fjällvandring är likaså en ganska vanlig träningsresa som många ägnar sig åt på semestern.
  • Golfresor har länge varit populärt och det finns välbesökta golfbanor i samband med väldigt många charterhotell i olika delar av världen.
  • Cykling i väldigt branta backar på Mallorca är bra för de lite mer äventyrslystna som har viss erfarenhet av mountainbiking.
  • Yogaresa på Bali med erfarna instruktörer kan vara både avkopplande och samtidigt hälsofrämjande.
  • Träningsläger för idrottsföreningar är även det ett bra sätt att träna på en resa, både utvecklande och roligt. Spana gärna in http://www.olka.se/ för många olika bra alternativ.
  • Löpresor där du löper med instruktörer även de populära, och hålls på platser med vackra utsikter och perfekt klimat som exempelvis Fuerteventura.
  • Fler gym anordnad dessutom träningsresor där man har schemalagda gruppträningspass flera gånger varje dag.

Oavsett vilken resa du väljer är inte det här helt nytt. Träningsläger har hållits länge, och trenden med träningsresor började faktiskt redan 2012, bara att de då kallades hälsoresor. Inte övertygad än? Läs gärna andras redogörelser för deras träningsresor här.